Over Karwij

Karwij?!

Karwij is een vergeten kruid. Karwij (Carum carvi) is een tweejarige plant en is verwant aan dille en venkel.

De plant komt in het wild voor in West-Azië, Europa en Noord-Afrika, waar hij in weilanden, bermen en op dijken groeit. De plant wordt ook wel ‘echte karwij’ genoemd. Hij wordt 30 tot 60 cm hoog en heeft fijne, langwerpige eironde, bladeren.Het kruid wordt voor de langwerpige, donkerbruine zaadjes gekweekt. Met deze zaadjes kruidt u zuurkool, gebraad, eenpansgerechten, aardappelen en vis. In Duitsland en Hongarije wordt karwij in brood gebakken.

 

Wij van Karwij

Na zijn studies in de hotelschool Ter Duinen deed Bram Goossens ervaring op in verschillende keukens waaronder enkele topzaken in binnen- en buitenland. Hij is de chef in de keuken.

Kiki de Ceuninck heeft net als Bram hotelschool gevolgd. Zij heeft enkele jaren ervaring opgedaan in de betere restaurants. De laatste jaren heeft ze gewerkt in de medische sector als onthaalbediende. Zij is uw gastvrouw en verzorgt de bediening in Karwij.

Karwij in de Bistronomie gids